Blærebetændelse, svamp og manglende lyst.

Hej brevkasse!

Jeg er en kvinde i fast forhold (2år), der er kommet ind i en træls cirkel af blærebetændelse, svamp og manglende lyst til sex.

sexologuddannelseFor godt et år siden begyndte jeg at få blærebetændelse efter samleje. Jeg har prøvet ALT for at undgå det, men må åbenbart have fået særligt sarte slimhinder. Vi bruger glidecreme for at undgå for megen gnidning, men betændelsen kommer ofte alligevel. Pga. penicillinen får jeg så svamp. Alt dette gør, at jeg ca. hver anden måned fysisk set ikke er i stand til at have sex i en uge eller to ad gangen. Var det ikke nok, er jeg også begyndt at have problemer med at blive våd, og det påvirker min sexlyst, fordi jeg er så opmærksom på, hvordan min krop føles for ikke at skulle blive syg igen. Jeg går ind imellem og har ondt i underlivet på mærkelige tidspunkter og særligt under menses og er pga. tidligere infektioner af og til bekymret for om jeg kan få børn.

Sammenlagt betyder alt dette, at jeg er alt for opmærksom på sygdom og ikke på lyst. Min kæreste er enormt sød og forstående og virker ikke til at være generet af kun at have sex gennemsnitlig en gang i ugen. Men det er jeg! Jeg bliver ked af det og frustreret og vil bare gerne nyde min kæreste og vores sexliv. Hvordan kommer jeg videre?

Mange hilsener en frustreret kvinde

_________________________________________________________________________

Kære frustrerede kvinde.

Det er ikke usædvanligt, at kvinder oplever at være mere eller mindre ramt af svamp og blæsebetændelse i perioder af deres liv. Måske er dine slimhinder mere sarte end normalt, eller også kan der være en ændring i din bakterieflora.

Svamp er en hæmsko, når det kommer til kvindens sexlyst. Det føles meget ubehageligt, da man oplever at have både svien og kløen i skeden. Lysten forsvinder i takt med, at skeden får en anden funktion end den seksuelle. Den bliver pludselig en symptombærer, som man helst ville undvære.

Både svamp og blærebetændelse giver fysisk ubehag, som kan have en psykisk påvirkning. –Man føler sig nemlig ikke særlig seksuelt attraktiv, når det kløer og svider i skeden.

Du skal være opmærksom på, at nogle kvinder er meget følsomme i slimhinderne, hvorfor svampen måske kan skyldes jeres forbrug af glidecreme. Undersøg markedet, og prøv jer frem med nogle forskellige mærker. Vi anbefaler dog altid vandbaseret glidecreme.

Når man bruger glidecreme, kan det ofte få en ærgerlig konsekvens. Skeden mister nemlig langsomt sin egen naturlige fugt, hvilket kan resultere i, at du oplever tørhed. Overvej jeres forbrug. – Måske skal I helt stoppe med at bruge det. – Giv skeden fri i en uge eller 2, og se om ikke det kan have en effekt, når I efterfølgende laver et godt langt forspil.

Sørg for, nu hvor du er ekstra udsat, at få tisset af efter sex. Bliv eventuelt siddende på toilettet lidt længere end normalt, så du er sikker på, at blæren får sluppet selv de sidste dråber. Det er nemlig bakterierne i urinrøret, der skaber blærebetændelsen. – Sørg for at vaske dig efterfølgende, selvom det virke forstyrrende, når man måske hellere vil ligge og putte sammen bagefter.

Med hensyn til om du kan blive gravid, og de andre fysiske symptomer, så skal du kontakte din egen læge. Han/hun kan lave de fornødne undersøgelser, eller om ikke andet, sende dig videre til en gynækolog.

Vi håber at der kommer styr på underlivet.

Venlig hilsen
Center For Sexologisk Rådgivning.

Hvorfor ikke dele den med dine venner?

Share to Google Plus
« (Previous Post)