Borderlinegruppe

Selvværd, borderline, sexologi, osykologi

 

Borderline-gruppen er for dig der enten er diagnosticeret med diagnosen Emotionelt ustabil personlighedsstruktur eller som mener at passe ind i flere af de symptomer der dækker dele af Borderline-diagnosen. Er du ikke diagnosticeret skal du kunne nikke genkendende til mindst 5 af følgende:


1. Du har en tendens til at handle impulsivt og uoverlagt, uden at tænke så meget over forskellige konsekvenser!

2. Du er stridbar, især når du møder modstand, kritik eller forbehold – du ved som regel selv bedst!

3. Dine følelser kan svinge voldsomt fra glæde til gråd eller vrede – og du reagerer som oftest kraftigt på dine følelser.

4. Du kan være topmotiveret men miste gejsten fuldstændigt. Enten på grund af modstand eller også fordi du bare mister interessen, uden at vide hvorfor.

5. Dit humør er lunefuldt. Ofte afhængig af, hvilken følelse andre mennesker giver dig. Du er ofte spydig eller sarkastisk, men ved det ikke altid selv.

6. Du er usikker på dig selv og din egen identitet. Har det svært i nære relationer og har svært ved at mærke egne behov, sige fra og sætte grænser.

7. Du har det med at knytte dig voldsomt til andre, men kan med ét lukke ned for dine følelser og lukke dem helt ude. Symbiose eller ingenting.

8. Du har en udtalt tendens til at undgå at blive ladt alene – faktisk så udtalt, at du ofte tilpasser dig, for at andre skal kunne lide dig.

9. Du er ofte selvdestruktiv – enten ved selvskade, tendens til hurtig afhængighed, isolation eller manglende evne til at være god ved dig selv.

10. Du har en kronisk tomhedsfølelse – også selvom du er sammen med andre. Føler dig enten forkert, anderledes eller tvunget til at yde mere end andre.

11. Du har på tidspunkter i dit liv overvejet at tage dit eget liv – og gør det måske stadig med jævne mellemrum.

12. Du har et ambivalent forhold til mænd og seksualitet. – Måske har du været sammen med mange – måske har du afholdt dig helt.

13. Det er som regel enten eller. – eks. Enten drikker du ikke, eller også drikker du dig i hegnet. – Enten er folk inde i varmen eller også er de ude i kulden.

14. Du kan blive så vred, at du ikke kan styre dine impulser. Bliver ligeglad med hvad andre tænker, straffer folk men får efterfølgende dårlig samvittighed.

15. Du virker på mange som om du har styr på alting. Er ambitiøs, ordentlig og flittig. Men du frygter at de skal gennemskue dig i, at du ikke er god nok!

 

Kan du nikke genkendende til mindst 5 af ovenstående punkter, så vil denne gruppe kunne støtte dig i din personlige udvikling.

 

Der er mange tvetydige forklaringer på Borderline personlighedsforstyrrelsen. Men den fremherskende teori er, at Borderline skyldes forskellige faktorer i barndommen og opvæksten. Det kan være en barndom i en dysfunktionel familie hvor vold, overgreb eller magtmisbrug har været dominerende. Det kan også være gennem fysisk eller psykisk overlast, omsorgssvigt eller adskillelse fra forældrene. Fælles er det, at familierne ofte har været præget af forskellige former for konflikter, sygdom eller misbrug.

 

Gruppen har til formål at udfordre dig på dine negative tanker, din selvkritik og din følelse af ikke at slå til. Formålet er også at arbejde med din tolkning af dig selv, din historie og dine oplevelser. Det sker gennem undervisning med teoretiske oplæg, som styrker din forståelse for dig selv og din egen tankevirksomhed, dine adfærdsmønstre og dine overlevelsesstrategier. Det sker også gennem gruppedynamikken som har til formål at arbejde med din rolle som menneske, dels i gruppen, relationer generelt og i forhold til din egen identitet og identitetsudvikling.

 

Gruppen er for kvinder mellem 20 og 40 år og består af maks. 8 deltagere. Gruppen mødes hver anden torsdag fra kl. 17.00-20.00 gennem 6 måneder. Prisen er 250 kr,- kr. pr. gang som betales forud for hver måned.

 

Du kan tilmelde dig gruppen ved at sende en mail via kontaktformularen.

 

Gruppen starter op i marts 2013

 

Det er Tanja Rahm der varetager gruppen. – Tanja har siden 2006 arbejdet med terapi for par og individuelle, samtalegrupper for mænd og kvinder, selvværdsgrupper, foredrag og undervisning og er derudover forfatter til bogen “A-Z Kærlighed og Seksualitet”.

 

Personligt har Tanja selv gennemgået en terapeutisk rejse henover 10 år, fordi hun selv har kæmpet med alle symptomerne på Borderline, dog fik hun stillet diagnosen grænsepsykotisk som 16-årig. – Dét der i dag dækker over diagnosen Borderline. Tanja har selv gået hele vejen.. – Fra tanker om selvudslettelse til troen på at hun er berettiget til det gode liv.

 

Tanja glæder sig til at byde dig velkommen…

 

 

Hvorfor ikke dele den med dine venner?

Share to Google Plus
(Next Post) »