De 4 faser

”Før”-forspillet

 

Forspillet er for mange par den første og største udfordring. Alligevel er de færreste, bevidste om, hvor stor en rolle ”før”-forspillet rent faktisk spiller. En del kvinder føler sig frustrerede over at de ikke straks tændes af partnerens seksuelle tilnærmelser og kan føle sig forkerte og anderledes på grund af deres manglende lyst til sex. Får hun sat ord på sine følelser og behov, og imødekommes de, kan hun til gengæld nemt hengive sig til mandens mere direkte seksuelle forspil.

 

”Før”-forspillet handler blandt andet om, at han med ord, nærvær og tålmodighed stimulerer hendes sanser, så hun selv får lyst til at lægge sig tættere ind til ham. Forstår manden ikke, hvor vigtigt ”før”-forspillet” er, kan han opleve at føle sig afvist og undre sig over kvindens manglende engagement. Ud fra hans forestillinger tænder kvinden på samme måde som han, hvilket langt fra er tilfældet. Generelt er mænd nemlig visuelle og tænder på det de ser, mens kvinder er auditive og blandt andet tænder på forførende ord. Når hans tilnærmelser igen og igen viser sig ikke at have den forventede effekt, vil han nemt kunne miste modet.

 

Er manden derimod bevidst om kvindens behov for sanselig stimulering, vil han både opleve færre afvisninger og større intimitet, og at hun i langt højere grad giver sig hen. Førforspillet handler altså om, at forføre hende gennem oplevelser, overraskelser eller med gaver, så hun føler sig prioriteret, set og vigtig. En mand der har lagt energi i at overraske sin kvinde med en madkurv, en cykeltur eller med nybagte boller, og som samtidig giver sig tid til at tale om dybe emner, følelser, fremtid eller kærlighed, vil i høj grad opleve at kvinden føler sig forført og elsket.

 

Mænd, der bevidst eller ubevidst nedprioriterer ”før”-forspillet, afviser i reglen også at have nogen andel i årsagerne til kvindens afvisninger. Nogle mænd bliver direkte irriterede over, at der skal mere end en fast hånd på brystet og en i skridtet til at tænde en kvinde, fordi han selv oplever, at kærtegn af kønsdelene er tilstrækkeligt til, at han kan få rejsning og lyst til seksuelt samvær.

 

Forspillet

 

Under forspillet er berøring, kys og kærtegn en selvfølge. Mange mænd forbinder forspillet med berøring af kønsdelene, oralsex eller gensidig onani, men for kvinder er disse ting oftest en del af den seksuelle akt.. For kvinden er forspillet det sted, hvor hun skal forføres sensuelt, gennem massage, kæleri, kys eller kram. Berøring af de seksuelle områder i denne fase, kan få hende til at føle, at manden skrider for hurtigt frem, og kan få hende til at miste lysten. Det er ikke ualmindeligt, at en halv times forspil bør finde sted, før kvinden er klar til at han bliver mere optaget af de seksuelle områder. Nogle kvinder kan godt tungekysse og nyde berøring af for eksempel brystet i denne fase, men mange kvinder vil opleve det som om, at manden styrer for hurtigt efter selve målet. Er forspillet pirrende, og er kvinden tændt allerede nu, kan man for eksempel medbringe forskellige remedier i denne akt, dels for at forlænge forspillet men også for at pirre og tænde hinanden yderligere. I et pirrende forspil kan indgå olie og isterninger, kold og varm creme, kropsmassage og massage af kønsdelene, en fjer, blide fingerspidser, bind for øjnene og meget mere. Men det er vigtigt at være opmærksom på, om kvinden er klar på at gå så langt.

Et forspil kan finde sted alle vegne, ude eller hjemme. Kun fantasien sætter grænser. Formålet er at få åbnet sanserne, hvilket også kan gøres ved at skabe trygge rammer med duftlys, æggende parfume, frækt undertøj eller ved blot at kæle for hinandens erogene zoner.

 

Den seksuelle akt.

 

Under den seksuelle akt kan indgå tungekys, oralsex, gensidig onani og naturligvis selve samlejet. Den seksuelle akt er slutningen på et langt forspil, hvor begge parter har engageret sig mentalt og fysisk, og til sidst ønsker at smelte sammen.

Det er væsentligt, at kvinden kan have svært ved at opnå orgasme ved almindelig penetration, hvor manden kører penis frem og tilbage. Hun har ofte behov for at blive stimuleret omkring klitoris. Det er heller ikke usædvanligt, at kvinden oplever at få sin (eller sine) orgasmer under oralsex eller stimulering med fingrene. Penetration alene er altså ikke nogen garanti for orgasme for kvindens vedkommende.

 

Efterspil

 

Ligesom forspillet, spiller efterspillet en væsentlig rolle. De fleste kvinder har brug for, at manden efterfølgende er nærværende og måske holder om hende, indtil hun er helt afslappet igen. Når kvinder giver sig hen seksuelt, åbner de sig i mere end én forstand, og en mand, som rejser sig lige bagefter, for at lave noget andet, vil efterlade kvinden med en følelse eller fornemmelse af, at manden ikke tillægger hende nogen større værdi, når blot han har fået udløsning. For mange mænd har det dog ligeså stor betydning, og for ham kan tankerne være baseret på, om hun har nogen egentlig interesse i ham, hvis hun efterfølgende begynder at lave noget andet. Andre kan have rigtig svært ved at give sig hen følelsesmæssigt, hvorfor de efter den seksuelle akt har brug for at trække sig tilbage, måske fordi de i virkeligheden har sex, mere af et behov for bekræftelse, end af lyst. Andre igen har generelt bare lettere ved at give sig hen seksuelt, hvorimod alt det følelsesmæssige er sværere at rumme og være til stede i. Når manden får udløsning, er det dog godt at vide, at han bliver tappet for energi, og derfor ofte vil falde i søvn bagefter. Kvinden derimod fyldes med energi, og efter sex kan hun være langt mere snaksalig, end manden kan overskue. Efterspillet kan sammenlignes med forspillet, hvor det fysiske nærvær spiller en central rolle.

 

Hvorfor ikke dele den med dine venner?

Share to Google Plus
« (Previous Post)
(Next Post) »