Er det ulovligt at have sex med mindreårige?

Hej brevkasse.

sexologuddannelse, parterapeutJeg ved godt det er ulovligt, at have sex med en pige under 15 år, men hvis nu jeg har en kæreste på 14 og selv er 17 – Ville jeg så blive straffet, hvis hun gik hen og blev gravid?
Og hvilken slags straf ville jeg i så fald få? (bøde, samfundstjeneste, fængsel?)

Hvad hvis hun gerne vil have et barn? Er der så nogen straf?

Hilsen dreng 17 år.

_________________________________________

 

Kære dreng 17 år.

Lovgivningen siger, at man ikke må have sex med mindreårige. Pigen skal altså være fyldt 15 år. Dog ser man på det med mildere øjne, hvis aldersforskellen er 5 år eller der under.

Hvis aldersforskellen er mere end 5 år, kan man straffes efter det der kaldes pædofilparagraffen. – Dog er sandsynligheden for, at du bliver stemplet som pædofil ikke særlig stor, idet der er tale om et nogenlunde jævnbyrdigt forhold. . Dog er det fortsat ulovligt, det med juridiske øjne.

Loven for sex med mindreårige, er lavet for at beskytte børn mod voksne, som forsøger at manipulere sig til et seksuelt forhold med en ung, som ikke påtænkes at være i stand til at kende konsekvensen af det. – Derfor ser man det som en vigtig faktor, om aldersforskellen er lille, om parret er kærester og om forældrene er vidende om forholdet. – Hvis din kæreste derimod vælger at anmelde dig for det seksuelle forhold, så kan du straffes med bøde og fængselsstraf. Det samme er tilfældet, hvis hendes forældre vælger at angive dig for det seksuelle forhold. Det har de nemlig også mulighed for, da hun endnu ikke er myndig.

Med hensyn til at gøre en 14-årig pige gravid, så er hun i forældrenes varetægt. Det vil sige, at de rent faktisk er dem, der afgør, om hun må beholde barnet eller ej. – Det kan de gøre fordi hun endnu ikke er myndig, og fordi det menes, at forældrene i dette tilfælde er bedst til at vurdere, hvorledes det er hensigtsmæssigt eller ej, at hun beholder barnet. I de fleste tilfælde kommer der dog ikke noget godt ud af, at påtvinge den unge at få foretaget en abort, men det vil efterlade forældrene med et stort ansvar, da de juridisk set er forsørgere af barnet, så længe hun er under 15 år.

Spørgsmålet er nok snarere, hvad baggrunden er for dette ønske. Er hun bange for at miste dig? Er det et middel, for at holde på dig? Er det desperation? Er hun på nogen måde klar over, hvad hun ville gå ind til? Jeg kan garantere, at det ikke er nogen dans på roser, i de første mange af barnets leveår. Selv var jeg 25 år, da jeg fik min datter, og selv med min alder, blev jeg overvældet af det store ansvar. Det er ikke bare legetøj. Det er et levende væsen, som har brug for forældre, som er i stand til at yde den omsorg, som et lille nyt væsen har fortjent.

Jeg vil derfor opfordre dig til, at påvirke din kæreste i en anden retning. – Med det mener jeg, at du bør råde din kæreste til at vente nogle år, før hun/I vælger at få et barn. I er begge stadig meget unge, og har dårligt levet jeres egen ungdom ud. At få et barn kræver meget arbejde, et stort ansvar og en solid base. Det er vigtigt at kunne forsørge sig selv – da det ellers bliver svært at forsørge et barn. Et barn er 100 % afhængig af sine forældre – 24 timer i døgnet. Hvem står f.eks. op kl. 3 om natten, når den lille skal have mælk? Hvem tager til lægen med barnet til sine hyppige undersøgelser? Hvem går rundt med barnet, når det skriger og ikke vil stoppe? Hvem skifter ble kl. 4 om morgenen? Osv. Osv.

Jeg forestiller mig, at din kæreste går i 8. klasse, og derfor endnu har 1-2 år tilbage af sin folkeskole. Hun (og du) har derfor ikke de store muligheder for at forsørge en lille ny, og bygge en sund og solid familiebase op. Så derfor – Få hende til at afslutte folkeskolen først, og tal så om det igen, når I begge har fået skabt jer et bedre grundlag for at tage ansvar for et lille barn. Jeres tid skal nok komme.

Pas rigtig godt på hende.

Venlig hilsen Tanja Rahm

 

 

Hvorfor ikke dele den med dine venner?

Share to Google Plus