Han er utro med mig

 

Hej brevkasse.

 

sexologisk rådgiverJeg har i snart tre måneder haft et forhold til en gift mand. Han er 15 år ældre. I et år har han flirtet med mig, og villet i seng med mig, men jeg har afvist ham gang på gang, fordi jeg jo ved at det er moralsk forkert. Men en dag jeg var fuld faldt jeg i, efter han i nogle uger havde flirtet groft over sms med meget intime beskeder. Herefter havde vi sex 1-3 gange i ugen og indtil for en måned siden, tænkte jeg at det kun var sex – ingen følelser.

 

Jeg har set konen to gange, og begge gange har jeg fået rigtig dårlig samvittighed, men efterfølgende kun mærket en snert af misundelse. Jeg tror desværre, at jeg har fået følelser for ham. Har hele tiden sagt til mig selv, at skete det måtte jeg afslutte det, men vi er også bare blevet rigtig gode venner.

 

Han er slet ikke min type kærestemæssigt, han ryger hash, drikker lidt for meget, går for meget ud og har endda været utro før mig. Men vores forhold har bare taget til. Det er ikke længere kun fræk sex og hotte sms’er, men også snakke om vores problemer, sms’er om hvordan vi har det og om vores dag og fjollerier om dit og dat.

 

 Jeg ved ikke, om han har følelser for mig, men jeg tror faktisk, at sagde jeg fra overfor ham, ville han finde en anden at knalde. Måske kun sex, men alligevel. Kan man være afhængig af utroskab? Han lever det vildeste dobbeltliv. Familiefar på den ene side og porno-afhængig virkelig sexfikseret og alligevel betænksom mand på den anden side. Jeg forstår ikke helt hvorfor jeg får følelser for denne mand, for jeg tror aldrig, at han ville kunne være tro med nogen. Måske er det fordi han giver mig komplimenter og får mig til at føle mig sexet og fræk, og det er det bedste sex jeg nogensinde har haft plus at vi har det sjovt?

 

Hvad sker der i hans hoved, og burde jeg slutte det, snakke med ham eller?

Mvh. en kvinde

 

_________________________________________________________________

 

Kære kvinde.

 

Det er svært for os at sige, hvad du skal gøre.. Men vi vil alligevel give dig mulighed for at anskue det fra forskellige vinkler, dog primært fra din vinkel, da vi ikke kender ham, hans situation eller hans virkelighed.

 

Etisk:

 

Etikken kan både tage udgangspunkt i ham og i dig.. Men da han ikke umiddelbart tillægger etik særlig stor værdi, ser vi det alene fra din side. Hvad tænker du om parforhold, kærlighed og familieliv? Hvad drømmer du om, når du en dag møder manden i dit liv? Har du et håb om, at din mand vil være ærlig, troværdig og tillidsfuld?

 

Du nævner selv, at han ikke er kærestepotentiale. Han ryger for meget hash og drikker lidt for meget.. Han går for meget ud, og så er han sin kone utro, og har været det før dig, og vil højst sandsynligt være det igen efter dig.

 

Hvad tillægger du størst værdi? Er det spænding og sex? Eller er det samhørighed og ærlighed?

 

Hvis du har brug for spænding og sex, og kan abstrahere fra, at han i bund og grund er en løgnagtig charmør, som lever et dobbeltliv, uden oprigtig respekt for den kvinde han lever sammen med, så har du styr på din egen personlige tilgang til etik.

 

Men hvis du tillægger samhørighed og ærlighed større værdi, så går du højst sandsynligt imod dine egne forestillinger om etik. – Måske du bevidst vælger at lukke øjnene for realiteterne, fordi du umiddelbart får dækket et her-og-nu behov? I så fald må du gøre op med dig selv, om du får det ud af forholdet, som er tilstrækkeligt for dig.

 

Moralsk:

 

Set med samfundsmæssige moralske øjne, så er der nok en forholdsvis stor opdeling i forhold til moralen. Flere og flere vælger utroskab som en nødløsning på et skrantende forhold, som et supplement til det rutineprægede eller som en måde at søge konstant bekræftelse, fordi man ikke er i stand til at finde ro i sig selv.

 

En anden del betragter det som umoralsk, tarveligt og selvcentreret. Her ville de fleste nok tænke på den kone, som sidder der hjemme og nusser om hans børn, imens han boller rundt til højre og venstre, og åbenlyst lyver hende op i ansigtet.

 

Man kan bringe næste-kærlighed i spil, og tænke over hvor grænsen går for en søgen efter at få opfyldt egne behov og så have respekt for andre mennesker. Og man kan sige: what comes around goes around. – Og med det skal du forberede dig på, at der er en risiko for, at dine handlinger kommer 10-foldigt tilbage. Så hvad gør du selv, den dag du sidder med mand og børn og bilder dig ind, at alting er velfungerende, lykkeligt, måske til tider trivielt, men dog ærligt og respektfuldt, og du så opdager, at han over en lang periode har bollet med en anden op til tre gange om ugen? Hvordan vil det kunne vælte din verden? Din forestilling om familieliv? Din tillid til mænd?

 

Det er tydeligt, at hans moral ligger på et lille sted. Men med dine tanker, dine refleksioner og dine overvejelser, så bør du kigge dig i spejlet hver aften. Hvad tænker du om det du ser? Hvad tænker du om de handlinger du gør? Går du i seng med god samvittighed? I så fald, så lever du op til egne moralske forestillinger, men skal så huske på, at der en dag er risiko for, at du selv kommer til at stå i samme situation som hans kone. Og hvordan vil du så have det?

 

Egoistisk:

 

Set fra dit perspektiv, så er du en forholdsvis ung pige. Der kommer en lidt ældre mand, som måske giver dig en opmærksomhed, interesse og kærlighed, som du ikke tidligere har stiftet bekendtskab med. Han giver dig god sex og er omsorgsfuld over for dig. Viser daglig interesse og vil gerne vide hvordan du har det. Du får opfyldt en masse behov, mærker spænding, seksuel udvikling og er måske nysgerrig på kærlighedslivets mange facetter.

 

Du bliver klogere på dig selv, lærer hvad der betyder noget for dig, og bliver samtidig opmærksom på, hvad du absolut ikke kan leve med. Her tænker vi på hans hash- og alkohol- forbrug, hans løgne og hans evindelige utroskab.

 

Du kan vælge at lukke øjnene for hans bagland og blot nyde kærligheden i den form du oplever den lige nu. Du kan nyde den gode sex og den store interesse og tænke, at løgnene alene er hans problem, og ikke dit.

 

Men…. Der er også en anden mulighed. Han er ikke den eneste skønne mand i verden. Det tør vi godt love dig. Du har allerede lært meget om dig selv, dine værdier og dine behov. Og hvis du i bund og grund er på udkig efter en kæreste, så er der en risiko for, at du pt. udelukker en masse andre dejlige mænd, fordi du mentalt lægger al din energi i en mand, som højst sandsynligt er lidt tryghedsnarkoman, og derfor nok ikke går fra sin kone, for at være sammen med dig.

 

Ved at afslutte det, bearbejde dine følelser, og slikke sårene er der større chance for, at du inden længe kan gå ud og være åben for at møde en anden kærlig og omsorgsfuld mand, som ikke efter god sex med dig, går hjem og putter sig ind til sin kone.

 

Det er da værd at have med i sine overvejelser..

 

De bedste hilsner

Tanja Rahm

Center For Sexologisk Rådgivning

 

 

 

Hvorfor ikke dele den med dine venner?

Share to Google Plus
« (Previous Post)