Han piller når han sover

Hej brevkasse.

Jeg har været sammen med min mand i knap 15 år og i løbet af den tid, har jeg oplevet at vågne 4-5 gange ved, at han piller ved mig. Jeg har som barn, været udsat for overgreb mens jeg sov, så det er bestemt ikke noget jeg finder ophidsende. Tvært i mod føler jeg mig enormt krænket. Og jeg har det virkelig svært med det.

Min mand siger, at han sover og ikke selv er klar over, at det sker. Han er meget ked af det. Han er en meget blid og troværdig mand, men jeg har virkelig svært ved at tro, at man kan gøre det mens man sover? Og hvad kan han så ikke også finde på mens han sover? Har i hørt om noget lignende? Som sagt har jeg det enormt svært med det, da jeg bestemt ikke syntes det er okay.

Han er ikke bedre end den mand, der overgreb mig som barn. En oplevelse, jeg nok aldrig får bearbejdet. På den ene side elsker jeg jo min mand, men samtidig væmmes jeg ved, at han også forgriber sig på mig mod min vilje.

De første 3-4 gange skete det ca. 5 år inde i forholdet og nu er det sket igen efter 10 år sammen. Jeg var endelig kommet så langt, at vi var begyndt at have et normalt sexliv og nu banker han det tilbage til stenalderen igen. Jeg drager sammenligninger til mit overgreb.

Hvis jeg tilgiver min mand og kommer videre, bør jeg så ikke også tilgive manden, der forgreb sig på mig? Hvad gør jeg for at komme videre?

Jeg ved ikke, hvad jeg skal tro, hvad der er sandhed, hvordan jeg kommer videre og hvad jeg skal føle. Kan i hjælpe med at sætte lidt skik på det? På forhånd tak.

ME

____________________________________________________________________

 

Kære ME.

Det gør os ondt at høre, at du som barn oplevede at blive udsat for overgreb. Det er en forfærdelig oplevelse for et barn, og sætter meget dybe spor! Konsekvensen er, at det bliver rigtig svært som voksen, at give sig hen til mænd, stole på deres intentioner og nyde sex!

Men når det er sagt, så har du et ansvar for, at få bearbejdet den oplevelse. Følelsen du får, når din mand kæler for dig i søvne, er barnets følelser. Barnet der blev udsat for overgreb mod sin vilje! Det er ikke dine ”fornufts”-følelser, hvorfor det kan være rigtig svært, at handle hensigtsmæssigt i den situation.

Der er ingen tvivl om, at din mand er ulykkelig over, at han ikke kan lade dig være, når han sover, men det er ikke spor usædvanligt, at mænd kan få lyst til seksuelt samvær i søvne.

Vreden du kaster over ham, er en vrede, som i virkeligheden er rettet mod den mand, som forgreb sig på dig, og derfor er det ikke rimeligt, at anklage din mand for at forgribe sig på dig, fordi han elsker dig, og ikke er herre over situationen, når han sover! – Og samtidig ikke har nogen som helst intention om, at gøre dette mod din vilje.

Du skriver, at det primært skete inden for de første 5 år af jeres forhold, hvorfor han måske har været fyldt med angst for, at gøre noget mod din vilje! – Men at det sker igen, er ikke et tegn på, at han senere hen kunne voldtage dig eller gøre noget mod din vilje. – Sker det igen, vil vi derfor opfordre dig til, at vække ham, og fortælle ham, at du bliver ked af det, fordi det minder dig om den oplevelse du blev udsat for, som barn. På den måde får han mulighed for at trøste dig, og vise dig, at han ikke er den mand, som forgreb sig på dig!

Hvis du har et ønske om, at kunne fungere optimalt, både følelsesmæssigt og seksuelt, så skal du se at få bearbejdet den oplevelse du havde som barn! Det er ikke ensbetydende med, at du skal tilgive den mand, som forgreb sig på dig, men du skal have fundet måder at tackle det på, så det ikke forstyrrer det voksne kærlighedsliv, som du har fortjent!

Vi sender dig vores aller kærligste tanker.
Center for Sexologisk Rådgivning.

Hvorfor ikke dele den med dine venner?

Share to Google Plus
« (Previous Post)