Hvad er gennemsnitsstørrelsen på en penis?

Hej brevkasse.

Hvad er gennemsnitsstørrelsen på en penis, sexologisk rådgiver uddannelseJeg er lidt nervøs for, at min tissemand ikke vokser som den skal. Hvad er gennemsnitsstørrelsen på en penis? Og hvor længe vokser den?

Hilsen dreng 16 år

 

__________________________________________

 

Kære dreng 16 år.

Det er faktisk sådan, at penis vokser så længe man er i puberteten. – Det er man, indtil man er omkring 18-19 år gammel, og så længe kan den faktisk vokse. Derfor er der ingen grund til bekymring.

En amerikansk sexforsker ved navn Alfred Kinsey fandt frem til, at gennemsnitsstørrelsen på en stiv penis var omkring 12-18 centimeter, og at det faktisk kun er én ud af 100 mænd, der har en penis på 23 centimeter. Faktisk er det også bevist, at en lille slap penis, i procenter, vokser mere, end en stor slap penis. Derfor er det svært at sammenligne sig med nogen, i hvert fald hvis de står i badet efter idræt, med en stor slap penis. For måske er den større i slap tilstand, men det er jo så ikke ensbetydende med, at den bliver ret meget større, når den bliver stiv. Samtidig er af det af stor betydning, at piger faktisk hovedsageligt stimuleres primært i de første 5 centimeter af skeden. Derfor er det ikke nødvendigvis størrelsen, men gørelsen. Og en svensk kvindelig sexolog har en gang udtalt, at hendes bedste elsker var impotent (han kunne ikke få den op at stå), og det betød, at han havde fundet et hav af andre måder, at tilfredsstille hende på. – Og det er jo i virkeligheden det, der gør den store forskel. – At man er kærlig, omsorgsfuld, nærværende, øm og fantasifuld. Man kan nemlig bruge meget andet end penis, til at tilfredsstille en partner. – Blandt andet fingrene og tungen.

Formen på penis kan være ligeså forskellig som størrelsen. Nogen oplever at have en tyk, andre end tynd, nogen en kort, nogen en lang, nogen et stort penishoved og andre et mindre. Nogen har meget forhud, nogen har knap så meget. Og sådan er det at være menneske. Man er hver især helt unik, og kan ikke sammenligne sig selv i detaljer med andre. Se det som en gave, at du er original, og ikke en kopi af nogen, som ugemagasiner og medier har forsøgt at presse op på en piedestal. – Hvis vi altid går og sammenligner os med andre, så bliver vi sjældent tilfredse. – Til gengæld skal vi glæde os over, at være noget helt særligt, som ikke nødvendigvis kan sammenlignes med andre.

Mange hilsner Tanja Rahm.

 

 

Hvorfor ikke dele den med dine venner?

Share to Google Plus