Hvordan onanerer man?

Hej brevkasse.

onani, sexologisk rådgiver og parterapeutJeg er en pige på 13 år. Jeg har læst at alle piger onanerer, men jeg er i tvivl om hvordan man gør og hvad man kan bruge. Jeg har ikke en dildo. Kan man bruge andre ting? Jeg har ikke været i seng med en dreng endnu. Bløder det når man onanerer?

Hilsen pige 13 år.

 

___________________________________________________________________

 

Kære pige 13 år.

Tak for dit gode spørgsmål.

Først og fremmest vil jeg sige, at det langt fra er alle piger der onanerer. Derudover er det vidt forskelligt, hvornår man begynder at onanere. Nogle starter tidligt, og andre starter først sent oppe i teenageårene. Andre igen gør det først, når de bliver voksne og helt andre, gør det faktisk aldrig. – Dog skal det siges, at der er stor forskel på, hvornår og hvor meget henholdsvis drenge og piger onanerer.

Man bløder ikke umiddelbart når man onanerer. Dog er der stor forskel på, hvordan man onanerer. Nogle onanerer ved at gnubbe sig henover sin dyne, bruger bruserens stråler eller stimulerer sig med fingrene. Andre bruger, som du selv er inde på, en genstand, som de indfører i skeden. Her kan man godt risikere, at det bløder den første gang, hvis man endnu ikke har haft samleje. Det gør man, fordi man den første gang skal bryde den lille hinde (mødommen), som sidder lige inden for skeden. Nogle piger oplever, at den måske allerede er sprunget, det kan være i forbindelse med motion, mens andre først oplever at den springer, første gang noget bliver indført, det kan være en genstand, eller det kan være under det første samleje. Det kan godt gøre en lille smule ondt, men andre mærker det næsten ikke. Og de fleste bløder kun en meget lille smule. Andre igen kan have problemer med at springe mødommen, og kan have brug for at få udført et lille bitte indgreb hos lægen, som stort set ikke er til at mærke.

De fleste oplever stor nydelse når de onanerer, og det er naturligvis også formålet med det. – At det skal være rart og give en varm og behagelig fornemmelse i kroppen. At onanere, er en helt naturlig del af den seksuelle udvikling. Det er her man udforsker sin krop og sin seksualitet og bliver meget klogere på, hvad der føles godt og rart.

SkedenPå billedet kan du se hvordan de fleste piger ser ud for neden. – Når jeg skriver de fleste, så er det fordi, at piger er meget forskellige, ligesom bryster kan se helt forskellige ud fra pige til pige. Måske du kan have brug for at kigge i et spejl, for netop at blive klogere på, hvordan du ser ud og er formet for neden.

Klitoris (Clitoris) er pigens kilde til lyst og orgasme. Den svulmer som regel op når man onanerer, og bliver mere mørk og fremtrædende, når man er tæt på at få orgasme. For at få orgasme, kræver det at man stimulerer området omkring og på selve klitoris. Nogle synes at det kan føles for intenst at stimulere direkte på klitoris, og oplever den største nydelse, ved at komme på siden af selve klitoris. Andre bruger en bruser, fordi strålerne fra vandet kan være bløde/hårde og varmen kan forstærke den behagelige oplevelse.

Labium majus er de ydre kønslæber og labium minor er de indre kønslæber. Urethra er urinrøret. Vaginal opening er skede åbningen, det er her penis skal ind når man går i seng med en fyr. Det er også gennem skedeåbningen, man har sin menstruation, og gennem skedeåbningen, at man føder børn. De fleste piger nyder, når hele området bliver berørt, sådan at man ikke alene koncentrerer sig om at berøre klitoris.

For kort tid siden modtog jeg et brev fra en pige som brugte forskellige ting at onanere med. Det tænker jeg, kunne være en inspiration for dig. Hun brugte blandt andet en gulerod eller håndtaget på hårbørsten, til at tilfredsstille sig selv med. Hun valgte altså ting, til at indføre i skeden, men husk på, at det ikke altid er nødvendigt at indføre ting i skeden, for at kunne få orgasme. Samtidig er det vigtigt at tage højde for hygiejne og bakterier. Derfor vil det være en fordel, hvis du kan trække et kondom udover, så du ikke ender med at få svamp eller blærebetændelse.

Som 13-årig kan det være rigtig svært at fremskaffe en dildo. Derfor kan man være nødt til at være lidt kreativ og finde andre remedier, som kan bruges. Hvis du endnu ikke har været i seng med en fyr, så start i det små. Det kan eventuelt være et stearinlys, men pas på med at stikke det for langt op, og vær forsigtig, så ikke det knækker. – Og husk så selvfølgelig, at trække et kondom udover. Du kan som sagt også bruge bruseren, eksperimentere med dine fingre eller lægge dig på maven ovenpå din dyne, og vugge langsomt frem og tilbage, så du stimulerer klitoris.

Da piger som nævnt er meget forskellige, så er det også vidt forskelligt, hvad og hvordan de hver især tændes og mærker lyst. Du er i en alder, hvor du så småt skal til at lære din egen krop og seksualitet at kende, og det skal du gøre i et tempo, som føles rart og behageligt for dig. Du skal altså onanere, fordi du mærker lysten til det, og ikke fordi du tænker, at du bør gøre det, fordi alle andre gør det.

Jo bedre du kender din krop og dens signaler, jo mere trygt vil det opleves, når du første gang skal være sammen med en dreng. – Også selvom der er nogle år endnu. I Danmark skal man være fyldt 15 år, før man må have sex, og er man selv 15 år, og har sex med én under 15 år, så kan man risikere at blive dømt. Nyd den periode du går igennem nu og giv dig god tid til at lære dig selv og din blomstrende seksualitet at kende.

Held og lykke med din kropslige rejse.

Mange hilsner Tanja Rahm

 

 

Hvorfor ikke dele den med dine venner?

Share to Google Plus
« (Previous Post)
(Next Post) »