Hvornår er man parat til sex?

Hej brevkasse.

Hvornår er man helt parat til sex?, parterapeutuddannelseJeg er 15 år, og har endnu ikke været i seng med en dreng. Hvornår er man parat til at have seriøs sex? Jeg ved godt man skal være 15 år, men er det unormalt, at man ikke oplever at have lyst til sex endnu?

Hilsen pige 15 år.

_____________________________________

 

Kære pige 15 år.

Lovgivningen er lavet for at beskytte børn og unge mod overgreb eller krænkelser. Det vil sige, at den seksuelle lavalder gør det muligt, at straffe dem, som manipulerer den unge til at indgå i seksuelle aktiviteter, som den unge ikke kender konsekvensen af. – Loven er altså ikke lavet, som en pejling på, hvornår den enkelte rent mentalt føler sig parat. Det er meget afhængigt at situationen. Nogen kan have sex med en jævnaldrende partner som 14-årig og føle sig parat og tryg ved det. I det tilfælde kan man sige, at det er 2 jævnbyrdige, der sammen udforsker deres seksualitet. Det kan ingen af dem blive dømt for, så længe de begge er under 15 år. Er den ene fyldt 15, så er det juridisk set ulovligt, men man skelner mellem seksuel aktivitet mellem 2 unge, hvor der er mindre end 5 års forskel, og hvor begge har givet samtykke til det. – Dog kan personen over 15 år godt blive anmeldt af dine forældre, eller andre, som vurderer at han enten har lokket, manipuleret eller påtvunget sig adgang. – Men det er en helt anden side af sagen.

Andre føler sig måske parate, når de er 15, 16 eller 17 år, og mange af dem vælger måske at begynde at eksperimentere der. Andre derimod kan have en personlig lyst og nysgerrighed, men retter måske mere opmærksomheden mod sig selv, altså udforsker gennem onani eller ved at gå på opdagelse på egen krop. Andre igen vil måske gerne eksperimentere med en partner, men har svært ved at finde en at eksperimentere med, og de venter måske på den baggrund, til de er 18, 19 eller 20 år.

Du skal mærke efter i din krop, og finde ud af, hvor du er i din seksuelle udvikling. Du skal ikke gøre noget af pligt, eller fordi du tænker, at det burde du. – Du skal gøre det, fordi du føler dig parat, og fordi du har mødt en, som på en positiv og omsorgsfuld måde, kan blive en del af din seksuelle udvikling. Og det er ikke unaturligt, at man langsomt skrider frem. Man har altså ikke nødvendigvis sex den første gang man kysser og krammer. – Det kan være noget der bliver bygget op over en lang periode, før man føler sig helt klar til at tage det endelige skridt.

Mange hilsner Tanja Rahm.

 

 

Hvorfor ikke dele den med dine venner?

Share to Google Plus