jeg er genert

Hej brevkasse.

Jeg er genert, center for sexologisk rådgivning, sexologJeg er meget genert, og har ikke så meget erfaring. Hvordan kan jeg give mig selv et boost, så jeg tør at kaste mig ud i det med sex?

Hilsen dreng 15 år.

_________________________________________

 

Hej dreng 15 år.

Jeg vil starte med at sige, at det er meget forskelligt, hvornår man føler sig klar til det med sex. Derfor skal man passe på med at presse sig selv, fordi man tror man ”bør” være seksuelt aktiv, fordi ens venner måske er det. Nogen er tidligt klar, og andre oplever at det ikke har den store interesse, før de bliver lidt ældre. Og det er ganske naturligt. Der er ikke nogen faste retningslinjer for, hvornår man skal være klar. – Det mærker man bare i kroppen og i tankerne, når tiden er kommet.

Når det er sagt, så er min overbevisning, at det vigtigste er, at man er sig selv. At man ikke prøver at udgive sig for at være noget andet, for at gøre sig interessant. Uanset hvordan du er, så skal der nok være piger der ude til dig også. – Men der er ingen tvivl om, at en god hygiejne, ordentlig påklædning, en respektfuld tone og sunde interesser, er noget der tiltrækker pigerne. Derudover er det vigtigt, at du giver udtryk for din interesse for pigen. Det gør du ved at henvende dig til hende, spørge ind til hende eller måske tilmed invitere hende en tur i biffen. Piger kan som regel godt lide at tale. Derfor er det vigtigt at du lytter til hende du er interesseret i, og ikke afbryder eller taler om dig selv hele tiden. De fleste piger holder også af humor. Det betyder ikke at du skal agere pauseklovn, men humoristisk sans kan komme til udtryk ved, at man ikke er alt for selvhøjtidelig eller selvfed. Humor er til gengæld ikke det samme som sarkasme eller hån. De humoristiske indslag skal altså ikke alene være på hendes bekostning, ligesom du ikke skal nedgøre hende eller fremhæve fejl eller mangler. I stedet skal du fremhæve alle de gode ting ved hende. Der er ikke andet at gøre, end at øve sig.  Nogen gange det ikke lige som man havde regnet med, men i stedet for at se det som et nederlag, så se det som en måde at lære nye ting på. – Ting, som du kan bruge næste gang du kommer i kontakt med en pige, som du gerne vil tættere ind på livet af.

Hvis og når det udvikler sig, så husk at du ikke skal skynde dig. Det handler altså ikke alene om, at komme i bukserne på pigen. Derimod handler det om at gøre tingene i et tempo, hvor I begge er trygge ved det der sker. Du skal altså ikke presse pigen, for at få gang i sexlivet, men skal nyde de ting der sker, imens de langsomt og over en periode begynder at udvikle sig, fra at holde i hånd og kysse med hinanden, til at I langsomt bevæger jer ind under tøjet og efterhånden inddrager berøring af hinandens kønsdele. Men husk på, at hastværk er last.

Mange hilsner Tanja Rahm.

 

 

Hvorfor ikke dele den med dine venner?

Share to Google Plus
« (Previous Post)