Kan man blive gravid gennem munden?

Hej brevkasse.

graviditet, sexologiJeg har givet min kæreste et blowjob, og jeg er bange for, at jeg fik noget af sæden i munden. Skal jeg tage en graviditetstest? Eller kan man ikke blive gravid gennem munden? Og hvornår kan man egentlig blive gravid?

Venlig hilsen pige 15 år.

 

___________________________________

 

Kære pige 15 år.

Du kan være ganske rolig. Man kan ikke blive gravid af at give sin partner oralsex. Det kan man kun ved ubeskyttet samleje i skeden, hvor ægget kan blive befrugtet. Din cyklus løber over 28 dage. Forestil dig, at du får din menstruation den 1. januar. Er din menstruation regelmæssig, så vil den komme igen den 28. januar. Nogen oplever at det kan svinge lidt, og andre får den nærmest på klokkeslæt, 4 uger efter.

Midt imellem de 2 menstruationer, vil du have ægløsning. Og det er i denne periode, at der er risiko for at blive gravid. Man kan dog ikke regne med, at resten af perioden er sikker. Det er nemlig sådan, at sædcellerne kan overleve i skeden i op til 5 dage, hvorfor der er en længere usikker periode, end blot ægløsningstidspunktet. Der er også piger der blevet gravide, selvom de havde ubeskyttet sex meget tæt på en menstruationsperiode, Man kan altså ikke tale om deciderede sikre perioder. Den eneste måde hvorpå du sikrer dig, at du ikke bliver gravid, er ved at bruge prævention. – Det kan være P-piller, mini-piller, P-ring, P-stav og aller helst kondom, for på den måde at beskytte dig selv mod kønssygdomme.

Mange hilsner Tanja Rahm.

 

 

Hvorfor ikke dele den med dine venner?

Share to Google Plus
(Next Post) »