Kønshår, barbering og svamp

Hej brevkasse.

sexologi uddannelseJeg er 16 år og har hår på tissekonen, som så mange andre på min alder. Jeg barber mig når jeg synes der er for meget. Problemet er bare, at når jeg barber mig bliver jeg rød og huden klør. Jog kort tid efter jeg har barberet mig, får jeg svamp for neden. Jeg har været til lægen og fået det tjekket. Har både fået creme og piller for det, men det vender tilbage hver gang jeg barber mig. Det er som regel før eller efter menstruation, jeg får svamp. Er det normalt og hvad kan jeg gøre for at det ikke kommer? Jeg har tænkt på at blive vokset ”dernede” eller prøve og klippe hårene. Jeg ønsker ikke at de skal væk alle sammen, men vil ikke være fuld af hår ”dernede” Min mor ved godt jeg får det, men det er lidt svært og tale med hende eller min læge om det, da jeg ikke føler at de kan sætte sig helt ind i det. Det er et stort problem for mig at jeg får svamp. Så jeg håber virkelig meget du kan hjælpe mig..

Hilsen pige 16 år.

________________________________________________________________

Hej Pige 16 år….

 

Det er ikke spor ualmindeligt, at man i teenageårene kan opleve at være præget af svamp.. – Det kan man også i voksenalderen, men i teenageårene kan et højt hormon-indhold (østrogen), gøre PH-værdien i skeden mere basisk, og det giver gode vækstbetingelser for Candidasvampen, især i forbindelse med menstruationen, hvor PH-værdien stiger yderligere… – Det behøver altså ikke at have nogen sammenhæng med, at du barberer dig for neden.. På apoteket og i Matas kan du købe speciel vaginalsæbe.. – Jeg synes du skal tale med din mor, og spørge hende, om ikke hun vil købe det til dig.. Sæben hjælper med at holde PH-værdien i balance, så risikoen for at udvikle svamp mindskes… Svamp er en irriterende lidelse, da det klør kraftigt og samtidig kan give ildelugtende udflåd..

Men hensyn til barbering, så synes jeg det lyder helt fint, at du retter din behåring til… Dog kan en almindelig skraber være hård for huden.. – Og når der kommer knopper efterfølgende, er det fordi der kommer bakterier ned i hårsækkene. – Derfor anbefaler jeg, at man bliver vokset.. – Og det skal være et sted, hvor hygiejnen er i højsædet.. Dog kan det være en stor omkostning, så hvis du alligevel vælger at bruge en skraber, så sørg for at klippe hårene helt ned først. Derefter skal du bruge barberskum, og barbere ned ad, altså med hårene, indtil det meste er væk.. Til sidst kan du gøre det mod hårene, så det bliver helt glat.. – Og så anbefaler jeg, at du smører dig med Aloe Vera Gel bagefter.. – Det kan købes i Matas…

Held og lykke.

Venlig hilsen Tanja Rahm.

 

 

Hvorfor ikke dele den med dine venner?

Share to Google Plus
« (Previous Post)
(Next Post) »