Kyssets effekt

 

Kyssets effekt, psykologi, sexologi, parterapeut, kognitiv terapeutSom regel er det et kys, der indleder en intim seance, og det er kyssets udvikling, der bestemmer, om den ender i en seksuel akt. Korte kontante tantekys er derfor sjældent en invitation til at gå skridtet videre. I det tilfælde kan det være nødvendigt, at fortsætte de lukkede kys, indtil de lidt efter lidt bliver længere og måske indbyder til, at tungerne får lov til at berøre hinanden. Jo mere ophidset man bliver, jo længere og mere intense bliver tungekyssene, og jo nærmere kommer man den mere intime berøring andre steder på kroppen.

 

Læberne er en meget erogen zone, og når man kysser, producerer kirtlerne endorfin og dopamin, de hormoner, som også beskrives som kroppens biologiske lykkepiller.  Udover at de får én selv til at føle psykisk opstemthed, overføres hormonerne også til den man kysser, vel at mærke når kysset er langt og intimt. Læberne indeholder en masse nervetråde med forbindelse til lystcentrene i hjernen, og når de stimuleres, sender hjernen impulser til kønsorganerne, som i de fleste tilfælde vil fyldes med blod. Det er altså ikke en skrøne, at kysset er et af de bedste forspil, ikke mindst for kvinden.

 

Men et kys kan jo, som vi alle ved, udtrykke så meget andet end seksualitet. Kys giver vi til familiemedlemmer, der står os nært og til gode venner og veninder. Vi giver dem på munden, på kinden eller andre intime steder på kroppen. Vi kysser, når vi er ophidsede og når vi trygge, når vi vil vise vores kærlighed og når vi har dårlig samvittighed. Vi kysser når vi siger godmorgen, godnat eller farvel. Vi kysser når vi er glade, når vi er triste og når vi er fulde. Vi kysser når vi elsker med vores udkårne og når vi forføres af en fremmed. Men fælles for de allerfleste kys er, at øjeblikkets stemning er afgørende for, hvor stor betydning og hvor stor effekt kysset har. Generelt er kysset dog et udtryk for kærlighed eller lyst, og et kys har den fantastiske egenskab, at det kan gøre os bløde i knæene og give os en følelse af samhørighed. Det kan lukke munden på os, når vi er vrede eller sårede, kan fylde vores krop og sjæl med følelsen af, at være elsket og afholdt, og derudover kan det give os vilde sommerfugle i maven, når vi endelig får det af den, som vi har forelsket os i.

 

Det intime kys kan være blidt og ømt eller vildt og intenst. Jo mere lyst man føler, jo vildere, men først skal det bygges op med blide cirkler med tungen, små nap i læberne, kælen for hinandens læber og blide sug i læber og tunge. Kysset kan både være optakten til kortvarig kærlighed, langvarig kærlighed eller ulykkelig kærlighed. Men kysset vil altid være et tegn på følelser, kærlighed eller tiltrækning mellem to mennesker.

Hvorfor ikke dele den med dine venner?

Share to Google Plus
« (Previous Post)