Livs-foredrag: At spise med følelserne

Lene Jensen er 31 år gammel og bor i Haslev med sin kæreste, og sine skønne tvillinger – 2 drenge på knap 4 år. Hun er uddannet Sexologisk Rådgiver og Parterapeut og underviser derudover i seksualundervisning.

Lene, sexologisk rådgiver, parterapeut, uddannelseLene fandt tidligt trøst i maden. Allerede da hun var 10 år begyndte hun at overspise. Så meget at da Lene var sidst i 20`erne vejede hun 155 kg og levede et liv med ensomhed, angst og selvmordstanker.

Lene gennemgik i januar 2008 en Gastric Bypass operation, og har efterfølgende tabt 85 kg. Med vægttabet fulgte en stor personlig udvikling og ikke mindst, en indsigt, og en forståelse der kunne forklare hvorfor det gik så galt.

Som ung var Lene en usikker pige der tvivlede på sine egne evner. Mobning og sociale nederlag var en del af hverdagen. Som Lene tog kiloene på, blev mobningen mere og mere intens og Lene pjækkede ofte fra skole og isolerede sig fra alt socialt.

Da Lenes seksualitet begyndte at blomstre blev denne et middel til at opnå kortvarig bekræftelse og kærlighed.

Lene fandt både trøst og en følelse af tryghed, når hun spiste. –Maden blev hendes bedste ven og hendes værste fjende. En god ven, når hun indtog maden, og en ond og modbydelig fjende, når Lene blev mindet om den smerte maden var skyld i…

Lene fortæller åbent og ærligt om et liv som overvægtig, om hvordan maden blev hendes allierede og om hvordan den blev hendes skjulte trøst. Hun fortæller om et liv, som var præget af skam, skyld og sorg. Om hvordan Lene oplevede omverdenens syn på hende. – Og om hvordan det at være overspiser ofte bliver forbundet med at være doven, og mangle vilje til at gøre noget ved sit vægtproblem. Og om hvor stor betydning, det har haft for Lenes vægttab, at hun har fundet svar på hvorfor hun blev så stor, og hvorfor hun ikke bare kunne ”tage” sig sammen.

Lene fortæller også om sin opvækst, om vægttabet og om den øgede selvtillid. Hun fortæller om arbejdet med hendes selvværd og om kampen for at stole på at hun var god nok, var elskværdig og var i stand til at tage vare på sig selv.

Uanset om du selv har lidt af en spiseforstyrrelse, kender én der har, er behandler, nysgerrig eller videbegærlig, vil dette foredrag være en fantastisk øjenåbner. Lene beskriver de følelser der ligger bag overspisning og giver dig en større forståelse for maden som tvingende nødvendig, ikke blot for den fysiske, men også for den følelsesmæssige overlevelse.

Foredraget varer ca. 2 timer, inkl. en kort pause. Derefter vil der være mulighed for at stille spørgsmål som eventuelt kan lægge op til debat..

Prisen er 100 kr. pr. person og kræver minimum 15 deltagere.

Hvorfor ikke dele den med dine venner?

Share to Google Plus