Livs-foredrag: Livet i en dysfunktionel familie

 

Tanja rahm, center for sexologisk rådgivning, sexologisk rådgiver uddannelseTanja er vokset op i en dysfunktionel familie. En familie med en kvartals-alkoholisk stedfar, som brugte vold som magtmiddel. Hendes biologiske forældre blev skilt, da hun var knap et år, på baggrund af hendes fars jævnlige vold og daglige alkoholisme. I hele hendes barndom higede hun efter sin fars kærlighed og opmærksomhed, men alkoholen stod i vejen, og op gennem sin opvækst følte hun sig uelsket og uønsket.

Tanja er i dag 35 år gammel og uddannet Sexolog, Coach og Hypnoterapeut. Hun har en Masterclass i psykologi og har siden 2005 praktiseret som terapeut, underviser og foredragsholder. I 2010 udgav hun bogen “A-Z Kærlighed og Seksualitet”.

Tanjas stedfar havde mange gode perioder. Ikke desto mindre lå det konstant i Tanjas underbevidsthed, at det blot var et spørgsmål om tid, før han igen faldt i. Den dybe angst fik store konsekvenser for Tanja, som forsøgte at tilpasse sig, og undlod at handle på de følelser hun var fyldt op af. I de 10 år stedfaren var i deres liv, indordnede Tanja sig. Altid sød, artig og ordentlig. Men da moderen endelig lod sig skille, kom reaktionen. Den manglende tillid til hendes mors dømmekraft fik Tanja til at blive udadreagerende, aggressiv og genstridig.

Men midt i kaos, var Tanjas desperation efter at føle sig elsket og ønsket så stort, at hun begyndte at bruge sin seksualitet som middel. Den tidlige vold og de mange svigt, havde gjort Tanja grænseløs, og da hun som 11-årig, blev udsat for sit første (af mange) seksuelle overgreb, undlod hun at sige det til nogen.

Følgerne af Tanjas opvækst var mange. Hun blev selvskadende, spiseforstyrret, indlagt for selvmordsforsøg og udsat for vold og seksuelt grænseoverskridende handlinger af mange af hendes ungdomskærester. Hun flyttede rundt, og som 17-årig blev hun placeret i en plejefamilie, før hun vendte tilbage til København og viede 3 år af sit liv til prostitution.

Tanja fortæller om den lille pige, som op gennem sin opvækst blev påvirket af sine dysfunktionelle omgivelser, og om hvordan disse blev årsag til, at Tanja udviklede et destruktivt og selvudslettende selvbillede. Hun fortæller også om erkendelsen af, at måtte tage livet i egen hånd, og slippe tanken om, at nogen havde skylden for hendes fortsatte destruktive handlinger.

Kunne du tænke dig at vide mere om de dysfunktionelle familier, hvordan du gennemskuer dem og hvad følgerne af at vokse op i en sådan er? Så tilmeld dig dette foredrag. Her får du en grundig beskrivelse af dysfunktionalitetens mange facetter, og et stort indblik i de mange senfølger det kan have at vokse op med følelsen af at være forkert.

Foredraget varer ca. 2 timer, inkl. en kort pause. Derefter vil der være mulighed for at stille spørgsmål som eventuelt kan lægge op til debat.

Prisen er 100 kr. pr. person og kræver minimum 15 deltagere

Hvorfor ikke dele den med dine venner?

Share to Google Plus