Livs-foredrag: Når overgreb begås af en ven af familien

Henriette Heuser, sexolog, kognitiv terapeut uddannelseHenriette er vokset op med sine forældre og en søster der flyttede hjemmefra da Henriette var 5 år, i et hjem, som udadtil lignede en kernefamilie. Men for Henriette var virkeligheden en anden. Henriette følte sig forkert og malplaceret. Hun savnede ubetinget kærlighed, omsorg og opmærksomhed. Hun følte sig alene og da hun som 8-årig fik læst godnathistorie af sønnen til forældrenes vennepar, var det med frygt og ubehag, at hun ”tillod” sønnens seksuelle overgreb. Overgrebene i sig selv var ubehagelige, men omsorgen og opmærksomheden fik hende til at føle sig afholdt, accepteret og ønsket. Overgrebene fortsatte hver gang parret og deres søn var på besøg. Ingen undrede sig over, at en 18-årig dreng havde interesse i at give en lille pige den store portion opmærksomhed, ligesom der ikke var nogen, der undrede sig over, hvad der foregik på Henriettes værelse. Overgrebene stod på længe, indtil skolen en dag reagerede, som et udslag af Henriettes aggressive adfærd. Hun kom til lægen, men ingen syntes at tage overgrebene alvorligt. Overgrebene fortsatte. Så længe, at Henriette blev en blomstrende og begyndende teenager, som fik interesse for kærlighed og parforhold. Det ambivalente forhold udviklede sig til en afhængighed, som Henriette oplevede som kærlighed og forelskelse. Som 12-årig blev hun kærester med sin krænker, indtil han gik fra hende 3 år senere. Ingen hjalp Henriette til at forstå, at det der var sket var forkert, ulovligt og krænkende. Den bevidsthed fik hun først senere i hendes teenageliv.

Henriette blev udsat for overgreb fra hun var 8-15 år. De ambivalente følelser i Henriette fortsatte. Hun savnede ikke selve overgrebene, men den omsorg og interesse som krænkeren havde vist. Og det var et ambivalent tab for Henriette. Hun begyndte at trække sig ind i sig selv. Hun isolerede sig, havde svært ved at være i nære relationer og stolede ikke på andres intentioner.

Den destruktive adfærd fortsatte, indtil Henriette mødte en mand, som ikke lod sig imponere af Henriettes destruktive adfærd. Han havde den tålmodighed, kærlighed og overbærenhed, som til sidst fik Henriette til at hengive sig til et sundt og respektfuldt parforhold. Senere fulgte et terapeutisk forløb, et hav af terapeutiske uddannelser og en kæmpe personlig indsigt.

For første gang nogensinde, fortæller Henriette åbent om de overgreb hun oplevede i sin opvækst. Gå ikke glip af Henriettes indsigtsfulde livsfortælling. Hun beskriver de ambivalente følelser, som meget ofte er knyttet til overgreb, som foregår i de nære relationer.

Foredraget finder sted torsdag den 24. januar 2013 kl. 19.00-21.30.

Alle er velkomne, både privatpersoner, fagpersoner og andre der kunne have interesse i at høre Henriettes historie..

 

Prisen er kun 100 kr. pr. person og kræver minimum 15 deltagere.

 

Hvorfor ikke dele den med dine venner?

Share to Google Plus