Sådan spotter du en god fyr

kærlighed, parforhold, sexolog uddannelse, sexologi

 

Hvem har ikke oplevet, at den nye flamme i begyndelsen var både romantisk, omsorgsfuld og nærværende? Men hvor kort eller lang tid gik der, før han endte med at blive både kontrollerende og utilregnelig? Hvor mange gange har du set dig selv med ansigtet i håndfladerne, fortørnet over, at du nu IGEN faldt i med begge ben, og lod dig forføre af charme, selvtillid og lækkert hår?

 

 

Hvordan gennemskuer du hans forførende øjne? Hvordan undgår du at falde ukritisk for charme og romantiske fraser? Hvordan skaber du tydelighed om egne værdier? Og hvad skal du være opmærksom på, når du skal lære en ny fyr at kende?

 

De første 8 måneder af et forhold, er du den du ønsker at være!
– Derefter bliver du den, du i virkeligheden er!

 

Har man gennemlevet forskellige singleperioder, har man som regel også fået sig en del erfaringer med dates på caféer, skovture, biografture, gåture og meget andet. Og hver gang har vi haft de samme intentioner, om at møde ”ham”, der måske sparker benene væk under os! Ind imellem er det lykkedes, men oftere har vi erfaret, at heller ikke han var den rette!

 

Kom forventningerne til livs!

 

Lav en kop te og smæk benene op. Tag blok og kuglepen med dig. Start med at lave en liste, hvor du noterer mindst 5 ting, som du ikke kan leve uden! Det kan for eksempel være: Min frihed er vigtig for mig! Min karriere betyder meget for mig! Der skal være plads til spontanitet!

 

Når man har skrevet sin liste, handler det om at definere de behov, som de enkelte punkter dækker over! Frihed kan for eksempel dække over behovet for selvbestemmelse eller rejselyst, karrieren kan dække over behovet for anerkendelse eller målsætning og spontanitet kan dække over behovet for udvikling eller oplevelser!

 

Nævn derefter 5 ting, som du ikke kan leve med, for eksempel: Jeg vil ikke være doven! Jeg vil ikke være indelukket! Jeg vil ikke lyve!

 

Definer de behov, som du ville gå på kompromis med, hvis du alligevel gjorde det, som du ikke ønskede! For eksempel: Hvis jeg er doven, får jeg ikke dækket mit behov for spontanitet! Hvis jeg er indelukket, får jeg ikke dækket mit sociale behov! Hvis jeg lyver, får jeg ikke dækket mit behov for at være tro mod mig selv!

 

Når man er færdig med sin personlige liste, så laver man en liste med ting der er vigtige i parforholdet. Det kan for eksempel være troskab, lidenskab, ærlighed eller humor. Derefter beskriver man igen hvilke behov der bliver dækket. Det kan være behovet for tryghed, at føle sig elsket eller det kan være behovet for accept.

 

Jo bedre man kan definere de ønsker man har til en kommende partner, jo større er chancen for at møde ham. Med ovenstående ønsker, vil det måske ikke give mening, at tiltrække en fyr, som stort set ikke gider gå på arbejde, som helst vil være sammen med dig hele tiden, og som aldrig gider foretage sig noget. Det vil heller ikke give mening at finde en, som ikke har klare grænser omkring utroskab, som lyver for sine forældre når han taler med dem, eller som glor åndssvagt på dig, når du fortæller en vittighed.

 

relevante ting at tage højde for, når du er på udkig efter en ny partner:

 

1) Vent med at gå i seng med ham!

 

Kvinder har en tendens til at blive småforelskede i mænd de har været i seng med.

 

Det sker helt automatisk, når manden trænger op i hende, fordi hun åbner sig helt for ham og gør sig sårbar. Med alderen lærer mange kvinder at ignorere denne følelse, men meget ofte bliver de blinde, i forhold til de fejl og mangler han har, hvorfor de har en tendens til, at blive i forholdet længere end de ville have gjort, hvis de ikke havde været i seng med ham. De tænker nemlig, at hvis de bare er tålmodige nok og tilpasser sig tilstrækkelig, så bliver han måske, som hun ønsker at han skal være.

 

Lær ham rigtig godt at kende, find hans styrker og hans svagheder, inden du lader ham trænge ind i dit hjerte! Vil du have mere dokumentation for denne påstand? Så kan du læse om undersøgelsen HER

 

2) Familieforhold!

 

Hvordan var hans barndom? Spørg til hans forældre. Synes han det er hyggeligt at køre forbi og drikke en kop kaffe hos dem? Hvor voksede han op? Havde han nogen fritidsinteresser? Skiftede han skole? Og hvis, hvad var så grunden? Spørg om hans mor var typen der sang eller læste, når han skulle puttes. Hvis ingen af delene var tilfældet, hvad var så grunden til, at hun ikke var nærværende i de situationer? Var der faste rutiner i forhold til, om man spiste aftensmad sammen? Var forældrene opmærksomme på at skabe gode oplevelser, hvor man enten tog i Dyrehaven eller samlede modelfly? Det skal naturligvis ikke foregå som et forhør, men som en nysgerrig samtale, hvor din interesse ligger i, om han har oplevet at have nærværende, omsorgsfulde og kærlige forældre. Det vil have indflydelse på måden han tackler konflikter, behovet for omsorg og om han har selvværdet i orden.

 

3) Vær sikker på, at han har et netværk!

 

Har han ikke det, så vil han højst sandsynligt sidde lårene af dig, og få svært ved at acceptere, at du bruger tid på venner og familie uden ham. Nogle mænd, som i deres barndom manglede omsorg og nærvær fra forældrene, kommer til at føle sig afhængige af deres partner. Det betyder, at han ikke er i stand til at ”leve sit eget liv”, men nærmest går i symbiose med partneren, i håb om at tage del i dine forældre, venner og interesser. Ind imellem bliver det afgørende for, om du kan holde dine interesser ved lige, fordi det kan føles tungt, konstant at skulle trække ham med ud i den store vide verden. Spørg også til, hvilken type venner han har. Hvad laver de? Er de gift? Har de børn? Ofte fortæller det noget om partnerens interesser, når man spørger ind til hans netværk. Går de for eksempel alle sammen i byen hver weekend, så er der stor chance for, at han ikke vil have mange interesser tilbage, når vennerne langsomt stopper med at ringe, fordi han hellere vil være sammen med dig!

 

4) Spot hans forhold til penge!

 

Hvis alt handler om at have den fede bil, den fede stilling, lønnen der er højere end mange andres og han praler med det, så er han højst sandsynligt styret af en præstationsleveregel. Hans selvværd måles i hans status materialistisk, og ikke følelsesmæssigt og mentalt. Det kan hurtigt blive et uligevægtigt forhold, fordi du primært ønsker kærlighed og omsorg, og derfor ikke værdsætter de materialistiske goder, som han tilbyder. Han vil se det som utaknemmelighed, fordi de netop, i hans øjne, erklærer hans kærlighed til dig. Mange kvinder bliver smigret, hvis de bliver forkælet med dyre smykker, fine middage og hotelophold, men på et tidspunkt vil det blive utilstrækkeligt for de fleste, og gaverne mister langsomt deres betydning, fordi manden måske ikke er i stand til at stole på, at han i sig selv, har rigeligt at byde på rent følelsesmæssigt.

 

5) Spørg ind til tidligere forhold!

 

Spørg ham, hvorfor hans sidste forhold sluttede. Tager han ansvar for egen andel? Eller føler han sig uretfærdigt behandlet? Forsøger han at få medlidenhed, og forsøger han at få dig til at nikke anerkendende, i forhold til, at hun var urimelig og grisk? Så kan du være sikker på, at han mangler selvindsigt! De fleste mennesker oplever med tiden, at kunne sætte sig i tidligere kæresters sted, hvorfor han i stedet bør være i stand til at fremhæve, at der er ting han er blevet klogere på, samtidig med, at han ikke bør have behov for at nedgøre tidligere kærester eller få dig til at tænke, at dem han tidligere har kendt, har behandlet ham helt uretfærdigt. – Hans formål er nemlig, at du skal love ham, at du aldrig vil behandle ham, som hans tidligere kærester gjorde, – og hvad du endnu ikke er klar over, er baggrunden for, hvorfor de handlede som de gjorde!

 

6) Test ham!

 

Sørg for at holde fast i dine interesser. Fortsæt med at gå på café med veninderne, invitere dem hjem til te og fortsæt med at gå i biffen, også uden den nye flamme! Hvordan reagerer han? Ringer han flere gange imens du sidder sammen med veninderne? Sender han sms’er, og bliver han utålmodighed, hvis du ikke svarer inden for kort tid? Udspørger han dig, når han endelig får dig i røret? Og vil han vide hvor I spiste, hvad tid du var hjemme og om der var mange i biografsalen? Så kan du være sikker på, at han føler sig usikker. Det er ikke en reel interesse for, hvad du har lavet i løbet af dagen, men en måde at fjerne sin egen usikkerhed, fordi han har svært ved at stole på, at nogen skulle kunne være ham tro. Hvis han mener, at hans tidligere kærester har været helt urimelige, så kan du være sikker på, at det vil kræve det umenneskelige af dig, at få ham til at tro på, at du skulle være anderledes.

 

7) Social eller asocial!

 

Har han en hobby? Prioriterer han den? Eller foretrækker han dig, frem for sine interesser? Hvordan brugte han sin fritid, inden I mødte hinanden? Gik han hjem og lagde sig på sofaen og stenede ”Beverly Hills” og ”Venner”, inden han tog sig en morfar? Og i så fald, sad han så foran computeren og chattede på Ofir aften eller aften? Eller spillede han i stedet fodbold et par gange om ugen? Trænede han ind imellem efter arbejde? Spiste han hos sine venner? Eller var han god til at tage med en kammerat i biffen og på Mc Donalds bagefter? Uanset om det er det ene eller det andet han bruger tiden på, så er det blot vigtigt, at være opmærksom på, hvor vidt han er i stand til at være i eget selskab og kan kombinere det med, at se venner eller familie ind imellem.

 

8) Hvor ser han sig selv om 5 år?

 

Hvad er hans ønsker til fremtiden? Har han for eksempel planer om villa, Volvo og vovse? Vil han giftes i kirke eller på rådhuset? Hvor mange børn vil han have? Og vil han overhovedet have nogen? Har han mål i livet? Gør han noget for at nå dem? Og hvis, hvad er så det sidste han har gjort, for at nærme sig sit mål? Er han rejselysten? Og hvis, hvilken type rejser foretrækker han så? Er han for eksempel til bjergbestigning, hvor du hellere vil ligge ved poolen? For så skal du være forberedt på, at der alene på det område skal indgås nogle kompromisser, med mindre begge har et ønske om at blive bedre til det, som den anden foretrækker. Vil han bo i Nordsjælland? Og kan han slet ikke se sig selv bosat i Næstved, selvom du taler varmt om den folkeskole, som du selv gik på? – Så er det måske et emne der skal være fokus på, i forhold til, hvor overbevist man er, i forhold til de ønsker man har til fremtiden!

 

Når du skal i gang med spørgsmålene, så vær forberedt på, at han måske vil stille de samme spørgsmål til dig! Det vil derfor være en rigtig god idé, om du selv er i stand til at svare konkret og velovervejet på de samme spørgsmål!

 

 

 

Hvorfor ikke dele den med dine venner?

Share to Google Plus
« (Previous Post)