Tema-foredrag De 3 leveregler

De 3 leveregler og deres betydning, af terapeut og forfatter Tanja Rahm

Ifølge flere kognitive psykologer, taler man ofte om tre typer af leveregler, som mennesker kan være mere eller mindre styret af. Der er tale om en selvværdsleveregel, en kontrolleveregel og en præstationsleveregel. De fleste har på et eller andet tidspunkt mødt et menneske, som på en eller anden måde var styret af et lavt selvværd, og som måske var usikker, tilbageholden, indadvendt, nervøs eller selvkritisk. Den type leveregel kan være noget nemmere at gennemskue, end de to andre. De fleste opfatter nemlig ofte mennesker, som er styret af en præstationsleveregel, som succesfulde, ambitiøse, målrettede og flittige, men sandheden er, at de ofte kan de være drevet af behovet for andres ros og anerkendelse, hvilket kan afspejle en høj selvtillid og et lavt selvværd. De er styret af præstationer, som ofte skal overgå andres, skal tiltrække opmærksomhed og som ofte får dem til at nå meget langt enten uddannelses-, erhvervs- og/eller sportsmæssigt. Det behøver ikke nødvendigvis at være en ulempe, men problematisk er det, hvis de ikke lever op til deres egne forventninger, fordi de i det tilfælde, vil være enormt selvkritiske, aggressive og intolerante. Men det kan være ligeså svært, at gennemskue, om folk er styret af en kontrolleveregel. De fleste har oplevet den type på deres arbejde, i en studiegruppe, i forældrerådet eller andet, fordi denne type ofte er styret af, at tage initiativ til ting, men også er styret af, selv at stå for at få tingene gjort. Det kan være praktisk og bekvemt for andre, som på den måde kan slippe for at gøre det, men med en kontrolleveregel vil man ofte have høje forventninger til andre, tvivle på, om andre kan gøre tingene ligeså godt som én selv og samtidig kan man have enormt svært ved at samarbejde og vise forståelse for andre.

Tanja rahm, center for sexologisk rådgivning, sexologisk rådgiver uddannelseTanja er uddannet Sexolog, Parterapeut, Hypnoterapeut og Coach og så har hun en MasterClass i psykologi. Hun har beskæftiget sig med terapi for par og individuelle siden 2006 og er forfatter til bogen ”A-Z Kærlighed og Seksualitet”.

Er du nysgerrig på at vide mere om levereglerne? Kunne du tænke dig at finde ud af, hvilken leveregel du har eller stadig er styret af? Vil du have endnu mere viden til din værktøjskasse? Så tilmeld dig dette øjenåbnende foredrag.

Foredraget er for dig, der har en personlig eller faglig interesse i emnet. Det kan både være som privatperson, som pårørende, som terapeut, psykolog med mere. Dette foredrag vil med garanti kunne bidrage til en stor indsigt, mange AHA-oplevelser og ny spændende viden.

Prisen er 150 kr. pr. person. og kræver minimum 18 deltagere.

Hvorfor ikke dele den med dine venner?

Share to Google Plus