Kognitiv terapeut

 

Kognitiv terapeut

 sexolog-uddannelse, sexologuddannelse, sexologisk rådgiver

Hvilke kompetencer har en kognitiv terapeut?

 

Den første effektundersøgelse af kognitiv terapi blev lavet i 1977, og har gentagende gange været gennem forskellige tests og kontrolforsøg, for fortsat at kunne dokumentere metodens effekt.

 

Det er dokumenteret, at kognitiv terapi har en positiv og virkningsfuld effekt på bla.a. angst, social fobi, depression, misbrug, spiseforstyrrelser, personlighedsforstyrrelser, posttraumatisk stresslidelse og i parforholdsproblematikker.

 

I 1988 fastslog man, at kognitiv terapi kunne bruges hos alle mennesker, uanset uddannelse, baggrund, erhverv, alder (fra førskole til ældre mennesker) og køn. De kognitive metoder er alle evidensbaserede, det vil sige baseret på videnskabelige undersøgelser. Verden over er det en anerkendt metode, som ofte anbefales som første valg og metoden har vist sig lige så effektiv, som medicinsk behandling overfor lettere til moderate depressions- og angsttilstande. Ved sværere psykiske sygdomme bør der dog være en kombination af medicin og kognitiv terapi.

 

Som kognitiv terapeut bliver du i stand til at:

 

- Arbejde med mennesker i sorg og krise, mennesker med depression og milde angstlidelser. Du får konkrete redskaber til at arbejde med automatiske tanker og omstrukturering af disse gennem skemaer, teknikker og effektmåling.

 

- lave kognitive analyser, ligesom du får viden om basale antagelser og leveregler. Du får en grundig introduktion til den kognitive diamant og en stor forståelse i arbejdet med henholdsvis tanker, følelser, kropslige fornemmelser og handlinger. Du får redskaber til at lave effektfulde adfærdseksperimenter og konkret assertionstræning.

 

Konkrete metoder skaber tryghed!

 

Derfor lægger vi stor vægt på at fylde din værktøjskasse med konkrete og empiriske metoder, som du kan bruge og veksle imellem, afhængigt af din klients problemstilling og samtidig med udgangspunkt i, hvad der fungerer bedst for dig i dit kommende arbejde som Sexologisk Rådgiver og Parterapeut.

 

Hvorfor ikke dele den med dine venner?

Share to Google Plus