Sexologisk Rådgiver

 

 

Sexolog kontra Sexologisk Rådgiver uddannelse

 

Sexolog-uddannelse sexologisk rådgiver, parterapeut

Hvad er forskellen på en Sexolog og en Sexologisk Rådgiver?

 

 

På Center For Sexologisk Rådgivning er forskellen stor, selvom man i bund og grund kan lægge titlerne ind under samme kategori.

 

 

For det første har det været vigtigt for os på Centeret, at adskille os fra andre private sexologuddannelser, ved at give dig en titel, som kunne dokumentere, at du var uddannet ved et center hvor niveauet var højt, og hvor du fik præcis de kompetencer, der med rette kunne give dig anledning til at beskæftige dig med klienter med problemstillinger der vedrørte seksualiteten. Seksualiteten er nemlig af stor betydning i stort set alle problemstillinger, fordi andre udfordringer kan spille ind i forhold til relationer, parforhold, seksualitet og seksuel identitet.

 

For det andet er det efterhånden en udfordring at finde en sexolog, som både har et stort fagligt, teoretisk og praktisk fundament, som har trænet sine metoder og som samtidig selv har været igennem et seriøst og individuelt terapeutisk forløb, således at egne problemstillinger ikke projiceres over på klienten.

 

Med en titel som Sexologisk Rådgiver uddannet ved Center For Sexologisk Rådgivning er du sikret at du efter endt uddannelse har alle de kompetencer der med rette gør dig til en kvalificeret Sexolog.

 

Det betyder at du har konkrete metoder at bruge i det terapeutiske arbejde, at du har trænet de forskellige metoder til de sidder på rygraden, at du lært at reflektere, stille åbne spørgsmål og konstant have øje for, hvor din klient ønsker at bevæge sig hen. Derudover er du bevidst om dit sprog, både verbalt og nonverbalt, du har styr på din tavsheds- og oplysningspligt, din etik og moral og så er du bevidst om det terapeutiske rum, klientkontakt, personfølsomme oplysninger og evnen til at skabe refleksion og selvværdsopbyggende arbejde.

 

For det tredje sikrer titlen – Sexologisk Rådgiver – dig at du er kvalificeret til at beskæftige dig med alle psykologiske problemstillinger, som vedrører seksualiteten. Det kan være emner der omhandler seksuelle præferencer, dysfunktioner, aseksualitet, kærligheds-, porno- eller sexafhængighed. Du er ligeledes bekendt med dine begrænsninger, således at du ved præcis hvornår en læge, en gynækolog eller andet kompetent fagpersonale skal ind over. Det kan være fysiologiske problemstillinger ved bla.a. rejsningsproblemer, vaginisme o.a.

 

Hvorfor skal jeg være Sexologisk Rådgiver?

 

Som behandler, terapeut, psykolog osv., vil man ofte støde på emner der relaterer til seksualiteten. Mange psykologer er ikke kompetente til at behandle disse emner, hvorfor klienterne henvises til sexologer som er mere kompetente til at arbejde med netop dette. Netop derfor er det af stor betydning, at du er åben for at gå ind i problemstillinger der handler om seksualitet, lyst, manglende lyst og meget mere.

 

Flere og flere oplever udfordringer med deres seksualitet!

 

Som Sexologisk Rådgiver uddannet ved Center For Sexologisk Rådgivning får du de nødvendige kompetencer til at støtte og vejlede, rådgive og give terapi. – Uanset om det handler om seksuelle overgreb, manglende evne til at opnå orgasme, præstationsangst og rejsningsproblemer og meget mere, så vil du efter endt uddannelse have de rette kvalifikationer.

 

 

 

Hvorfor ikke dele den med dine venner?

Share to Google Plus